Kommentarer.

HAHA ! Tidigare idag hade vi en bild diskution över veckohängningen, därav diskuterades detta kala huvud som visas i det tidigare inlägget. Kommentarer som;

 - Jag vill peta på det.
 - Jag hade nästan vetat trummat på det !
 - Det ser ut att lukta gott, jag vill lukta på det.
 - Det ser läskigt ut..
 - Det ser så mysigt ut att klappa på.

.. kom upp. Kan vara de roligaste komentarerna jag har hört i en bild diskution, någonsin ! Skönt att få lite bra feedback också. Har jobbat mycket teknist seante veckorna. Jag anser att klasshängningarna ska tas tillvara för att prova på nya tekniker och olika sätt att jobba på. Inte för att hitta ett specfikt sätt att fota och att bara köra på ett spår !

Nästa veckas tema får vi reda på förrs dagen innan hängningen. Vilket kommer att bli stressigt. Men kul som satan ! Spännande att se. Erik (lärare) så även lite insnilkrat att "lita aldrig på att tekniken fungerar". Så mest troligt kommer en skrivae eller dylikt att koplas ur och göra det hela ännu mer stressframkallande. Själv ska jag nog safea och fota analogt. Då kan i alla fall inte tekniken krångla. Möjligtvis att jag fastnar i laddningsrummet i några timmar innan filmfan sitter i rullen. Men värre än så kan det ju inte gå.. För hoppningsvis.

Fingers crossed !
Kärlek.

By the way ! Stort tack till Mr skallig, väldigt uppskattat av både mej och dem som sett och komenterat bilden !

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klasshängning

Kan vara roligaste bilden på länge ! Sjukt nöjd, haha !
Temat är, kalt med en "happytwist" och det här är mitt resultat.

Vad kan bli mer kalt än ett skalligt huvud ? ^^

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Show of

Kommer hit föredetta elever i morgon som ska bedömma våra bilder,
jag funderar på att visa några av dessa.Vad tros om det ?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Canon 5D Mark II

.. Tänker inte göra något utlägg (inte än, har inte tid) men vi kan ju säga som så att jag har världens bästa kamera ! Fotomässan levererar.Nu ska jag lösa min skallige man, ett repotage foto och bilder att visa upp i morgon.
Whoop whoop !!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Joe Craig

Är inte denna mannen helt underbar ?!
Joe Craig. Mannen, myten, legenden. 


 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fotomässan i Stockholm.

I morgon rullar vi neråt i landet för att spendera en helg nere i huvudstaden för att gå på fotomässan och på Fotografiska, och änen springa runt och göra staden genom en kamera ! Sitter och kollar igenom vilka som kommer att vara på mässan nu, och ser att dte kommer att bli mycket roligt och intresant att titta på.

Bland annat kommer Mattias Klum vara där och hålla ett föredrag om sina senaste updrag från Island, Botswana och Kina, kan bli vändigt spännande.

Såg även att Mattias Fredriksson kommer att vara där. Actionfotograf, som inriktar sig främst på alpint och cykel. Även det kommer att bli spännande att se !
http://www.mattiasfredriksson.com/

Sen finns det insperations studio, livefotografering, föreläsningar ALLT ALLT ALLT !!
Kommer att bli en full späckad dag. Minst sagt. Magist ! ^^


Länk till alla aktiviteter ! Kom och titta ?
http://sthlm.fotomassan.se/for-besokare/aktiviteter

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Webb design.

Webb design. Någonting som nörden innom mej faktist tycker är ruskigt roligt att pyssna med ! Varje gång man försöker sig på att göra om blogg designen (som jag inte har en susning om hur man gör) så önskade jag att jag kunde. Och blir alltid lika lycklig när jag kommer på hur jag t.ex ändrar färg på texten jag skriver ! Eller vart och hur man lägger in en header !

Webb design ?
Kanske måste kolla upp en kurs som innefattar det, värt att kolla på i alla fall.


PS.
Det här med Blogg bombande är något ni får stå ut med. Har alltid svackor när det gäller bloggande, och det samma gäller skrivandet. Så när det väl kommer kör jag på stort, så det är bara att hålla i sej och följa med. Ska försöka mej på att bli bättre på det dock.. På att uppdatera lite mer helatiden. Se det inte som ett löfte dock ! Det här har jag sagt många gånger..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Döden.

Förra veckan fick vi i uppgift att göra vår egen tolkning av döden. Personlig eller inte.
Jag valde att tillägna min bild till min morfar som dog i canser då jag var 10 år. Efter att ha varig sjuk i flera års tid, tror jag att både vi anhöriga och att morfar själv såg det som en lättnad och en frihet att få gå vidare. Helt utan begränsningar, äntligen.
  
  

"Bilden är till dej Morfar, för jag saknar dej. Det är tagen ute i Våtnäs ! På platsen där jag stog då jag fick metkroken i min tumme, den du hjälpe mej loss med.. Och runt udden finns platsen dit vi brukar åka med båten för att lägga näten och kasta med spöna på kvällarna ! När du dog, dog lite av Våtnäs med dej och det är inte alls lika mysigt att åka ut dit. Så som det brukar vara.. Men jag är övertygad om att det är där du väntar på oss ! Håll ett öga över mig tills dess, Jag älskar dej <3"

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vill ha !

Har fått som en liten besathet av tanken på att köpa full format.
Bollar mellan de här två, Canon 5D mark II vs. Nikon D700.
Självklart för en del, och helt tvärtom för andra.
Typist !Nikon D700.
Bättre fokus punkter och skönare knappar att styra bländare och slutare på.
Kan gå upp på högre ISO utan att få korn i bilden.


Canon 5D mark II.
Rent allmänt bättre optik än Nikon. Skönare att hålla i och har en bättre blädder knapp.
Funkar bättre i bra ljusförhållanden, just på grund av optiken.
+ att jag har ett fast 50mm F/1.8 objektiv som passar till den !

Priset ligger kring 19 000kr på båda två.
Tufft att vara student och kamerakåt..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Insperation

Christer Strömholm. År 1918 - 2002.
Den krigande militär sonen. Uppvuxen i den Sveska överklass familjen. Under studierna i Tyskland blev han väl bekant med några av nazi Tysklands största killar. Gifte sig med en halv judisk flicka, fick troligen en knäpp på näsan och bytte inriktning. Flyttade till Paris för att istället studera konst. Fotade Transorna i granhuset. Många barn. Döda människor och fick sedan en förkärlek till att fota det som påminner och liknar de syner han själv sett under kriget. Många av hans bilder är "dolda" och i många av dem är ögonen tänkta, som om att det är någonting som inte borde ses, eller kanske ha setts av honom själv ?

"Tagnings ögonblicket" och "Konsten att vara där"
Är kanske dessa meningar som fått Christer att bli den fotograf han blev känd för.
Cool kille. Gillade honom.

     
    
   

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

DÅLIG BLOGGARE !!

Daks att updatera lite. Fuck.

Ja, vart börjar vi. Lite Klasshängningar som gått förlorade kanske ?
Sist som jag visat upp var det Hans och Greta. Efter det har vi gått igenom vårt "Kändis" porträtt och den här veckan är det naivism, kommer in mer på det snart.

Först ut !
Mitt kändis porträtt togs på Camilla Gustafsson som medvärkar i Glada Hudik teatern.
Kände att hon och hela det gäng som hon arbetar med, ger väldigt mycket insperation till att bara man vill, så kan man göra och gå hur långt som helst !Den HÄR veckan kör vi på Naivism, ur barns ögon. Deras sätt att se på livet så att säga.
I och med att vi har haft ganska mycket grejer på gång dom sista veckorna hamnade min Naivism lite på sidan och glömdes bort, eller tappades bort ! Så kl 20.00 igår kväll packade jag min väska med bikini, mugg och såpbubblor, vankade iväg till studion och fotade till dagens hängning. Kl 23.00 Klickade jag senare på "Spara" och kunde nöjt gå och lägga mej. Här är resultatet... För att vara nyblivet proffs inom photoshop är jag jävligt nöjd !
Kan vara den snyggste friläggningen på länge (;Permalink Klasshängning Kommentarer (0) Trackbacks ()